Pečený losos s krevetami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2218 KJ
- bílkovina
- 42 g
- tuky
- 33 g
- sacharidy
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- trans mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 898 mg
- fosfor
- 290 mg
- vápník
- 283 mg
- sodík
- 184 mg
- cholesterol
- 177 mg
- hořčík
- 109 mg
- železo
- 7 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 300 g lososa
- 120 g krevet
- 2 lžíce olivového oleje
- 10 cherry rajčat
- 1 limetka
- 50 ml bílého vína
- 1 stroužek česneku
- plátek čerstvého zázvoru
- chilli vločky
- petrželka
- jarní cibulka ( nať )
- sůl
- pepř
Postup:
- Filet rozřízneme na 2 porce, posypeme solí, pepřem a prudce osmažíme z obou stran na rozpálené pánvi s olejem.
- Přendáme do nádoby vhodné k pečení a dáme do předem vyhřáté trouby na 180° C 10 minut péct.
- Vyloupeme krevety, lehce nařízneme hřbet a vyndáme střívko.
- Do pánve se zbylým olejem dáme nasekaný česnek, zázvor, špetku chilli vloček a rychle pár vteřin orestujeme.
- Přidáme připravené krevety osolíme, opepříme a cca 1-2 minuty restujeme, podlijeme vínem.
- Když krevety zrůžoví z obou stran vyndáme vše stranou a do pánve dáme lehce orestovat rajčátka.
- Vyndáme filety lososa, umístíme je na talíř spolu s krevetami a pokapeme limetkovou šťávou.
- Přidáme rajčata, posypeme nasekanou petrželkou a cibulkovou natí.
- Podáváme s opečeným toastem, salátem nebo různě upravenými bramborami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Profiteroles
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Špagety Aglio olio a peperoncino
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.