Pečený losos s krevetami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
chuť moře

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2218 KJ
bílkovina
42 g
tuky
33 g
sacharidy
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
trans mastné kyseliny
6 g
sůl
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
898 mg
fosfor
290 mg
vápník
283 mg
sodík
184 mg
cholesterol
177 mg
hořčík
109 mg
železo
7 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 300 g lososa
  • 120 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 cherry rajčat
  • 1 limetka
  • 50 ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • plátek čerstvého zázvoru
  • chilli vločky
  • petrželka
  • jarní cibulka ( nať )
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Filet rozřízneme na 2 porce, posypeme solí, pepřem a prudce osmažíme z obou stran na rozpálené pánvi s olejem.
  2. Přendáme do nádoby vhodné k pečení a dáme do předem vyhřáté trouby na 180° C 10 minut péct.
  3. Vyloupeme krevety, lehce nařízneme hřbet a vyndáme střívko.
  4. Do pánve se zbylým olejem dáme nasekaný česnek, zázvor, špetku chilli vloček a rychle pár vteřin orestujeme.
  5. Přidáme připravené krevety osolíme, opepříme a cca 1-2 minuty restujeme, podlijeme vínem.
  6. Když krevety zrůžoví z obou stran vyndáme vše stranou a do pánve dáme lehce orestovat rajčátka.
  7. Vyndáme filety lososa, umístíme je na talíř spolu s krevetami a pokapeme limetkovou šťávou.
  8. Přidáme rajčata, posypeme nasekanou petrželkou a cibulkovou natí.
  9. Podáváme s opečeným toastem, salátem nebo různě upravenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.