Semolinové Tortelli
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3672 KJ
- sacharidy
- 130 g
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 22 g
- cukry
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- draslík
- 1,273 g
- fosfor
- 316 mg
- vápník
- 269 mg
- hořčík
- 129 mg
- sodík
- 82 mg
- cholesterol
- 26 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 500g semolinové mouky
- 250 ml teplé vody
- 350g čerstvého špenátu
- 1 cibuli ( malou )
- 3 stroužky česneku
- 250 g ricotty
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl
- pepř
- 30 g másla
- 1 lžíci strouhaného parmazánu
náplň
Postup:
- V misce zaděláme ze semolliny a vody hladké těsto, které propracujeme na podložce a necháme ve folii v chladu aspoň 30 minut odpočinout.
- Těsto se nelepí a krásně se s ním pracuje.
- Než si těsto odpočine připravíme špenátovou náplň.
- Na olivovém oleji zpěníme cibulku a 2 stroužky česneku a na tomto základu podusíme špenát, osolíme, opepříme, vymačkáme z něj vodu a přidáme ricottu.
- Náplň by měla mít výraznější chuť, přidáme podle potřeby sůl,pepř a necháme vychladnout.
- Těsto, které uchováváme ve stále ve folili rozdělíme na 4 části a zpracováváme postupně.
- Z části těsta vyválíme širší pás, na který poklademe k jedné straně hromádky vychladlé směsi, mezi nimi potřeme těsto vejcem.
- Hromádky zakryjeme zbytkem pásu, kolem hromádek přimáčkneme těsto a vykrojíme kolečka.
- Hotová kolečka klademe na tác poprášený hladkou moukou a pokračujeme do spotřebování těsta a náplně.
- Vaříme ve velkém množství osolené vody, jsou hotové, když vyplavou na povrch cca 2 minuty.
- Na talíři tortelli pokapeme rozehřátým máslem, ozdobíme spařenými lístky špenátu, dozlatova osmaženým česnekem a lehce posyppeme strouhaným parmezánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Boloňské ragů
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.