Semolinové Tortelli

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 50 minut
Vaření: 5 minut
ochutnávka italské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3672 KJ
sacharidy
130 g
bílkovina
32 g
tuky
22 g
cukry
11 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
draslík
1,273 g
fosfor
316 mg
vápník
269 mg
hořčík
129 mg
sodík
82 mg
cholesterol
26 mg
železo
8 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 500g semolinové mouky
  • 250 ml teplé vody
  • náplň

  • 350g čerstvého špenátu
  • 1 cibuli ( malou )
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g ricotty
  • 1 lžíci olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 30 g másla
  • 1 lžíci strouhaného parmazánu

Postup:

  1. V misce zaděláme ze semolliny a vody hladké těsto, které propracujeme na podložce a necháme ve folii v chladu aspoň 30 minut odpočinout.
  2. Těsto se nelepí a krásně se s ním pracuje.
  3. Než si těsto odpočine připravíme špenátovou náplň.
  4. Na olivovém oleji zpěníme cibulku a 2 stroužky česneku a na tomto základu podusíme špenát, osolíme, opepříme, vymačkáme z něj vodu a přidáme ricottu.
  5. Náplň by měla mít výraznější chuť, přidáme podle potřeby sůl,pepř a necháme vychladnout.
  6. Těsto, které uchováváme ve stále ve folili rozdělíme na 4 části a zpracováváme postupně.
  7. Z části těsta vyválíme širší pás, na který poklademe k jedné straně hromádky vychladlé směsi, mezi nimi potřeme těsto vejcem.
  8. Hromádky zakryjeme zbytkem pásu, kolem hromádek přimáčkneme těsto a vykrojíme kolečka.
  9. Hotová kolečka klademe na tác poprášený hladkou moukou a pokračujeme do spotřebování těsta a náplně.
  10. Vaříme ve velkém množství osolené vody, jsou hotové, když vyplavou na povrch cca 2 minuty.
  11. Na talíři tortelli pokapeme rozehřátým máslem, ozdobíme spařenými lístky špenátu, dozlatova osmaženým česnekem a lehce posyppeme strouhaným parmezánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.