Kuřecí prsa v citronové omáčce
OkoslavSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1668 KJ
- bílkovina
- 29 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 144 mg
- draslík
- 22 mg
- vápník
- 20 mg
- fosfor
- 10 mg
- sodík
- 5 mg
- hořčík
- 2 mg
Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
- 120 g másla
- 1 cibule
- 1/2 litru vývaru
- 1 lžíce hladký mouky
- trocha muškátového květu
- 1 citron
Postup:
- Na dvou třetinách másla opečte kusy kuřete z obou stran, podlijte vodou nebo vývarem, přidejte nakrájenou cibuli a pod pokličkou duste do měkka. Trvá to asi 20 minut.
- Mezitím připravte světlou jíšku (30 g másla, 1 lžíce hladké mouky), přidejte petrželku a odstavte.
- Po dokončení kuřecích prsou je dejte stranou, do šťávy z kuřat pak přidejte připravenou jíšku. Provařte, přeceďte a dochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.