Kuře po sečuánsku
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2820 KJ
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 37 g
- sacharidy
- 22 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 470 mg
- fosfor
- 143 mg
- cholesterol
- 116 mg
- vápník
- 75 mg
- hořčík
- 32 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecího masa ( s kostmi)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce rýžového vína
- 4 lžíce sojové omáčky (světlé )
- 2 lžíce sojové omáčky (tmavé )
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička sečuánského pepře (drceného )
- 2 lžičky sezamového oleje (tmavého)
- 2 lžičky fazolové pasty (Black bean sauce)
- 2 stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 2 chilli papričky (sušené )
- 100 g arašidů (natural)
- 3 jarní cibulky
- trocha koriandru (čerstvýho)
Postup:
- Nejprve uděláme marinádu ze 2 lžic vína, 2 lžic světlé sojové omáčky a kukuřičného škrobu a vše promícháme.
- Do marinády dáme očištěné, osušené maso , obalíme marinádou každý kousek a dáme na 20 minut do chladničky.
- Na suché pánvi opečeme arašidy a dáme stranou.
- Do rozpálené pánve Wok dáme 2 lžíce oleje a na něm zprudka restujeme cca 4 minuty všechno maso .
- Restujeme postupně, aby se masu nezačalo dusit.
- Pak maso vyndáme stranou, pánev vytřeme, dáme zbylé 2 lžíce oleje a 1 minutu restujeme koření, česnek zázvor a bílé části cibulek.
- Vrátíme maso do pánve, zalijeme zbytky sojových omáček, vína, přidáme pastu a 2-3 lžíce vody.
- Necháme vařit na mírné teplotě než se omáčka zredukuje na potřebnou hustotu.
- Podáváme s rýží nebo nudlemi, posypané praženými oříšky a nasekanou zelenou cibulkou s koriandrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.