Kuře po sečuánsku

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 25 minut
Vaření: 20 minut
miluji asijskou kuchyni

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2820 KJ
tuky
48 g
bílkovina
37 g
sacharidy
22 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
470 mg
fosfor
143 mg
cholesterol
116 mg
vápník
75 mg
hořčík
32 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecího masa ( s kostmi)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce rýžového vína
  • 4 lžíce sojové omáčky (světlé )
  • 2 lžíce sojové omáčky (tmavé )
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička sečuánského pepře (drceného )
  • 2 lžičky sezamového oleje (tmavého)
  • 2 lžičky fazolové pasty (Black bean sauce)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 2 chilli papričky (sušené )
  • 100 g arašidů (natural)
  • 3 jarní cibulky
  • trocha koriandru (čerstvýho)

Postup:

  1. Nejprve uděláme marinádu ze 2 lžic vína, 2 lžic světlé sojové omáčky a kukuřičného škrobu a vše promícháme.
  2. Do marinády dáme očištěné, osušené maso , obalíme marinádou každý kousek a dáme na 20 minut do chladničky.
  3. Na suché pánvi opečeme arašidy a dáme stranou.
  4. Do rozpálené pánve Wok dáme 2 lžíce oleje a na něm zprudka restujeme cca 4 minuty všechno maso .
  5. Restujeme postupně, aby se masu nezačalo dusit.
  6. Pak maso vyndáme stranou, pánev vytřeme, dáme zbylé 2 lžíce oleje a 1 minutu restujeme koření, česnek zázvor a bílé části cibulek.
  7. Vrátíme maso do pánve, zalijeme zbytky sojových omáček, vína, přidáme pastu a 2-3 lžíce vody.
  8. Necháme vařit na mírné teplotě než se omáčka zredukuje na potřebnou hustotu.
  9. Podáváme s rýží nebo nudlemi, posypané praženými oříšky a nasekanou zelenou cibulkou s koriandrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.