Pirohy plněné dýní
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3073 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 43 g
- bílkovina
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 1,805 g
- fosfor
- 1,146 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- hořčík
- 455 mg
- vápník
- 342 mg
- cholesterol
- 106 mg
- sodík
- 19 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 10 mg
- zinek
- 10 mg
- měď
- 3 mg
- jód
- 1 mg
Ingredience
- 200 g tvarohu
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce másla (rozpuštěného)
- špetka soli
- 200g dýně hokaido
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hrst vlašských ořechů
- 100 g másla (rozpuštěného)
Postup:
- Z tvarohu, mouky, vejce, másla a soli vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
- Dýni umyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kousky, dáme na plech a pečeme v troubě do měkka.
- Upečenou dýni společně s rozpuštěným máslem a česnek rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
- Odpočaté těsto rozválíme na cca 3 mm vysoký plát ze kterého vykrajujeme pirohy, které plní dýňovým pyré.
- Naplněné pirohy vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou.
- Uvařené pirohy servírujeme posypané nahrubo nakrájenými ořechy a polité rozpuštěným máslem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rizoto s liškami a hráškem
Bůček na asijský způsob
Butterfish s hráškovým pyré
Hovězí na červeném karí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.