Zelňačka s cizrnou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
plná vitamínů

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1259 KJ
sacharidy
26 g
tuky
14 g
bílkovina
7 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
545 mg
sodík
509 mg
fosfor
210 mg
vápník
151 mg
hořčík
82 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 l vývaru (nebo vody)
  • 100 g cizrny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 50 ml oleje
  • 20 g hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička polévkového koření
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Cizrnu namočenou přes noc uvaříme v osolené vodě doměkka nebo použijeme z konzervy.
  2. Očištěnou mrkev i cibuli nakrájíme a orestujeme přímo v hrnci na rozpáleném oleji.
  3. Zaprášíme moukou, promícháme, krátce opečeme a mírně osolíme, aby se neudělaly žmolky.
  4. Zalijeme studeným, nejlépe zeleninovým, vývarem nebo vodou, promícháme a přivedeme k varu.
  5. Aby se nepřichytla jíška ke dnu občas promícháme.
  6. Dvě třetiny zelí propláchneme, jednu třetinu jen vymačkáme, vše nakrájíme a přidáme do hrnce.
  7. Přidáme kmín, prolisovaný česnek, polévkové koření ( Harmonie chuti) a uvaříme do měkka 8-10 minut.
  8. Nakonec vložíme uvařenou cizrnu, necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
  9. Podle chuti můžeme přidat pár koleček pikantní klobásky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.