Zelňačka s cizrnou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1259 KJ
- sacharidy
- 26 g
- tuky
- 14 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 545 mg
- sodík
- 509 mg
- fosfor
- 210 mg
- vápník
- 151 mg
- hořčík
- 82 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g kysaného zelí
- 1 l vývaru (nebo vody)
- 100 g cizrny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 50 ml oleje
- 20 g hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička polévkového koření
- sůl
- pepř
Postup:
- Cizrnu namočenou přes noc uvaříme v osolené vodě doměkka nebo použijeme z konzervy.
- Očištěnou mrkev i cibuli nakrájíme a orestujeme přímo v hrnci na rozpáleném oleji.
- Zaprášíme moukou, promícháme, krátce opečeme a mírně osolíme, aby se neudělaly žmolky.
- Zalijeme studeným, nejlépe zeleninovým, vývarem nebo vodou, promícháme a přivedeme k varu.
- Aby se nepřichytla jíška ke dnu občas promícháme.
- Dvě třetiny zelí propláchneme, jednu třetinu jen vymačkáme, vše nakrájíme a přidáme do hrnce.
- Přidáme kmín, prolisovaný česnek, polévkové koření ( Harmonie chuti) a uvaříme do měkka 8-10 minut.
- Nakonec vložíme uvařenou cizrnu, necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
- Podle chuti můžeme přidat pár koleček pikantní klobásky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.