Penne all’a Amatriciana
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2407 KJ
- sacharidy
- 62 g
- nasycené mastné kyseliny
- 49 g
- bílkovina
- 20 g
- tuky
- 19 g
- sůl
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 277 mg
- draslík
- 21 mg
- hořčík
- 20 mg
- fosfor
- 19 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g drcených rajčat
- 300 g těstovin penne
- 100g Pecorino Romano (nebo Parmigiano Reggiano)
- 100 g italské pancetty( nebo ještě lépe guanciale)
- olivový olej extra virgin
- 1 menší červená cibule
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
Postup:
- Těstoviny penne dáme vařit do osolené vroucí vody na 6 - 8 minut nebo dle návodu na obalu.
- Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu , po malé chvilce přidáme červenou cibuli nakrájenou na drobno, na malé kostičky řapíkatý celer a mrkev a společně restujeme téměř do zlatova.
- Potom zalijeme drcenými rajčaty a cca 5 minut podusíme. Přilejeme půl naběračky vody z těstovin.
- Dochutíme solí a pepřem. Při podávání posypeme strouhaným sýrem pecorino nebo parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.