Mandlový dort Caprese
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3449 KJ
- tuky
- 64 g
- sacharidy
- 47 g
- cukry
- 39 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- draslík
- 348 mg
- fosfor
- 265 mg
- cholesterol
- 155 mg
- vápník
- 118 mg
- hořčík
- 102 mg
- sodík
- 33 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 300 g mandlí
- 250 g kvalitní hořké čokolády
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 5 vajec
- sůl
- trochu moučkového cukru (na posypání)
- 200 ml šlehačky (na zdobení)
Nástroje
-
Kuchyňský robot / kutr
Postup:
-
Mandle opražíme a dáme na chvíli do mrazáku vychladnout.
-
Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s máslem.
-
Vychlazené mandle dáme do robotu nebo do kutru a rozsekáme na drobno. Je důležité nezapnout ho na moc dlouho, mandle by se začaly lepit. Musí zůstat sypké, protože by se hůř rozmíchávaly.
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ze šloutků s cukrem ušleháme hustou pěnu, do které vmícháme rozpuštěnou, částečně vychlazenou čokoládu s máslem.
- Stěrkou nebo vařečkou začneme postupně vmíchávat mandle.
- Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který do těsta opatrně vmícháme až na konec.
- Nalijeme do formy na dort, do které jsme ovšem napřed dali pečící papír nebo silikon.
- Pečeme na 170 °C 40 - 45 minut.
- Dort je hotový, když do něj píchneme špejlí a těsto na ní po vytáhnutí nezůstane nalepeno.
- Při podávání posypeme moučkový cukrem a můžeme ozdobit šlehačkou a mátou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.