Houbové ragů se ztraceným vejcem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3166 KJ
- vláknina
- 83 g
- sacharidy
- 66 g
- bílkovina
- 59 g
- tuky
- 26 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 378 mg
- fosfor
- 251 mg
- cholesterol
- 165 mg
- vápník
- 148 mg
- hořčík
- 71 mg
- sodík
- 50 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g čerstvých hub
- 2 vejce
- 2 malé cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 50 ml bílého vína
- 100 ml vývaru
- špetka tymiánu
- špetka drceného kmínu
- 1 citron
- sůl
- pepř
Postup:
- Houby očistíme a pokrájíme na větší kousky (počítáme s tím, že se hodně zmenší).
- Dáme vařit do hrnce vodu asi jako na těstoviny.
- Připravíme vejce - na každou porci potřebujeme 1 ztracené vejce- připravíme menší hrnečky, které vyložíme potravinářskou folií lehce pomazanou z vnitřní strany olejem.
- Do každého hrnečku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.
- Folii těsně nad vejcem převážeme kuchyňským provázkem.
- Na rozehřátou pánev dáme olej i máslo, přidáme nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
- Přidáme houby a rychle restujeme.
- Zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a podlijeme vínem.
- Promícháme, podlijeme masovým vývarem a krátce podusíme.
- Připravená vejce vložíme do vody když se začne pomalu vařit a vaříme na mírném žáru 4 minuty, takto můžeme vařit více vajec najednou.
- Po 4 minutách je vyndáme děrovanou naběračkou (na knedlíky).
- Podušené houby osolíme a rozdělíme na talíře.
- Na každou porci položíme vejce, které jsme zbavili folie odstřižením provázku.
- Podáváme s chlebem, opečeným toastem nebo noky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kmínová polévka
Smažené vepřové krokety
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Medovohořčičné kuřecí paličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.