Smažené vepřové krokety
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2849 KJ
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- sacharidy
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 626 mg
- fosfor
- 386 mg
- vápník
- 137 mg
- cholesterol
- 97 mg
- hořčík
- 75 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400g vepřové krkovice
- 100g strouhaného parmazánu
- 100ml smetany
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Vejce
- trocha Hladké mouky
- trocha Strouhanky
- 100 ml Oleje (na smažení)
- 500 g zelí (hlávkové)
- Žlutá paprika
- Lžička Cukru
- Lžička Octu
- Lžíce oleje
- 2 lžíce smetany (zakysané )
Postup:
- Vepřové maso umeleme, osolíme a opepříme.
- Vmícháme do masové směsi smetanu a parmazán – ideálně v robotu.
- Tvarujeme kuličky, které následně obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
- Ovšem doporučuji jednu udělat nejdřív, tzv. ,,zkoušku,, a ochutnat a popřípadě doladit.
- Až zezlátnou, zkusíme zda jsou hotové i uvnitř a popřípadě je dáme dopéct do trouby.
- Zelí nakrájíme na nudličky, papriku na malé kostičky.
- Smícháme ocet s cukrem a olejem.
- Zelí prosolíme a rukama trošku pomačkáme a necháme 5 – 10 minut odstát.
- Pak smícháme s nakrájenou paprikou a dresinkem.
- Usmažené krokety podáváme se zelným salátkem ozdobené zakysanou smetanou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.