Marinovaný kozí sýr
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 990 KJ
- tuky
- 18 g
- sacharidy
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g kozího sýru (2 válečky )
- 20 g sušených rajčat
- 2 chilli papričky
- 1 citron
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce olivového oleje
- trocha fenyklu (semínka)
- trocha bazalky
Postup:
- Připravíme dva talířky, na kterých budeme sýr podávat nebo několik malých, pokud chceme podávat pohoštění pro více osob.
- Válečky sýru bývají po 6 kolečkách, ta rozkrojíme v polovině nití nebo drátkem ( sýr je velmi jemný a nožem to jde špatně).
- Na každý talířek rozmístíme 12 koleček, na která postupně přidáme bobkový list, pokrájená rajčata, chilli, kůru z dobře omytého citronu a přihodíme pár semínek fenyklu.
- Vše pokapeme olivovým olejem a necháme v chladu asi 2 hodiny rozležet.
- Podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou třeba k dobrému vínu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špagety Aglio olio a peperoncino
Vepřové sweet & sour
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.