Hovězí steak se zázvorem a mrkví
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1945 KJ
- bílkovina
- 52 g
- sacharidy
- 23 g
- tuky
- 16 g
- cukry
- 2 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 95 mg
- draslík
- 54 mg
- hořčík
- 42 mg
- fosfor
- 41 mg
- sodík
- 13 mg
- mangan
- 11 mg
- železo
- 5 mg
Ingredience
- 500 g falešné svíčkové
- 50 g čerstvého zázvoru
- 1 mrkev
- 1 lžička pasty Sambal oelek
- 1 lžička medu
- 1 lžička chilli vloček
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžičky rostlinného oleje
- sůl
- pepř (drcený )
- 1 jarní cibulku
Postup:
- Váleček falešné svíčkové očistíme, rozkrojíme na 2 steaky a necháme na tácku 60 minut při pokojové teplotě.
- Steaky lehce naklepeme, z obou stran opepříme, potřeme olejem, pastou smíchanou s medem a necháme ještě 15 minut odpočinout.
- Očistíme zázvor i mrkev a nakrájíme na malé hranolky.
- Rozpálíme grilovací pánev, steaky osolíme a opečeme 4 minuty z každé strany.
- Opečené steaky vyndáme z pánve na alobal a zabalené uložíme v teple nejméně na 10 minut.
- Do výpeku v pánvi dáme zázvor s mrkví, přidáme chilli, promícháme a podlijeme 100 ml vody.
- Přivedeme k varu, ochutíme solí a zahustíme 50 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob, krátce a prudce povaříme omáčku.
- Steaky rozbalíme, umístíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou cibulkovou natí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jednoduchý domácí chléb
Datlovo batátové brownies
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Medovohořčičné kuřecí paličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.