Hovězí steak se zázvorem a mrkví

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
večeře po které se netloustne

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1945 KJ
bílkovina
52 g
sacharidy
23 g
tuky
16 g
cukry
2 g
sůl
1 g
vápník
95 mg
draslík
54 mg
hořčík
42 mg
fosfor
41 mg
sodík
13 mg
mangan
11 mg
železo
5 mg

Ingredience

  • 500 g falešné svíčkové
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 1 mrkev
  • 1 lžička pasty Sambal oelek
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř (drcený )
  • 1 jarní cibulku

Postup:

  1. Váleček falešné svíčkové očistíme, rozkrojíme na 2 steaky a necháme na tácku 60 minut při pokojové teplotě.
  2. Steaky lehce naklepeme, z obou stran opepříme, potřeme olejem, pastou smíchanou s medem a necháme ještě 15 minut odpočinout.
  3. Očistíme zázvor i mrkev a nakrájíme na malé hranolky.
  4. Rozpálíme grilovací pánev, steaky osolíme a opečeme 4 minuty z každé strany.
  5. Opečené steaky vyndáme z pánve na alobal a zabalené uložíme v teple nejméně na 10 minut.
  6. Do výpeku v pánvi dáme zázvor s mrkví, přidáme chilli, promícháme a podlijeme 100 ml vody.
  7. Přivedeme k varu, ochutíme solí a zahustíme 50 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob, krátce a prudce povaříme omáčku.
  8. Steaky rozbalíme, umístíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou cibulkovou natí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.