Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1841 KJ
- tuky
- 36 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 20 g
- sacharidy
- 15 g
- bílkovina
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,064 g
- fosfor
- 474 mg
- hořčík
- 132 mg
- vápník
- 103 mg
- sodík
- 15 mg
- cholesterol
- 13 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 2 lilky
- 100 g sušených nakládaných rajčat
- 100 ml olivového oleje
- 20 g piniových oříšků
- 80 g nastrouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku
- trocha čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Nástroje
-
Mixer nebo kutr
Postup:
- Lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme vykapat na sítku.
- Rajčata vytáhneme ze skleničky z oleje, a na tomto oleji opečeme lilky do zlatova. Olej průběžně přiléváme, lilky docela absorbují.
- Do mixéru dáme česnek a na chviličku zapneme a rozsekáme - ne úplně na kaši.
- Pak přidáme rajčata a opět jen na chvilku zapneme.
- Postup opakujeme i s oříšky a bazalkou. Mixujeme opravdu jen velmi krátce - nechceme z toho úplnou kaši.
- Nakonec přendáme do misky a vmícháme polovinu parmazánu.
- Dochutíme solí a pepřem - opatrně se solí - rajčat i sýr už slané jsou.
- Lilky pomažeme připraveným pestem, naskládáme na sebe 3 - 4 kousky, nahoru posypeme parmazánem a dáme do trouby zapéct na 6 - 8 minut, 180 °C.
- Hotové lilky podáváme s pečivem nebo listovým salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tvarohové knedlíky s jahodami
Chobotnice na grilu
Špagety Aglio olio a peperoncino
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.