Cikánské vepřové s arabskou rýží

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
pikantní úprava vepřového masa

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3571 KJ
sacharidy
91 g
bílkovina
42 g
tuky
28 g
vláknina
12 g
cukry
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
2 g
draslík
593 mg
vápník
299 mg
fosfor
197 mg
hořčík
60 mg
cholesterol
48 mg
sodík
5 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300g vepřové krkovice
  • 410 g bílých fazolí (konzervované)
  • 250 ml červeného vína
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 3 lžíce cikánské omáčky
  • 50 ml oleje
  • pepř
  • sůl
  • chilli
  • mletý kmín
  • 250 ml rýže
  • 50 g nudlí

Postup:

  1. Na pánvi na oleji orestujeme 2 nasekané cibule.
  2. Když začne zlátnout přidáme očištěné na nudličky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, okořeníme a podlijeme vínem.
  4. Přiklopené dusíme do měkka.
  5. Než bude maso měkké uděláme arabskou rýži.
  6. Na oleji orestujeme dozlatava hrst polévkových nudlí.
  7. Přidáme rýži, promícháme, dolijeme 400 ml vody a dusíme do změknutí, podle chuti osolíme.
  8. K masu dáme nakrájené papriky, jeli třeba ještě podlijeme a krátce podusíme, aby papriky zůstaly na skus.
  9. Do této směsi vmícháme pikantní cikánskou omáčku, zcezené fazole a necháme vše prohřát.
  10. Podáváme s čerstvou cibulí nakrájenou na kolečka.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.