Crepes Suzette
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2241 KJ
- sacharidy
- 46 g
- cukry
- 17 g
- tuky
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 549 mg
- fosfor
- 257 mg
- cholesterol
- 116 mg
- hořčík
- 94 mg
- vápník
- 76 mg
- sodík
- 41 mg
- mangan
- 18 mg
- železo
- 13 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 100 ml smetany 30%
- 100 ml mléka
- sůl
- 1 lžíce cukru krystal
- 2 vejce
- 1 žloutek
- trochu přepuštěného másla( na smažení)
- 3 velké pomeranče
- 1 citron
- 4 lžíce cukru krystal
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce pomerančového likéru (ideálně Grand Marnier)
- 1 lžíce koňaku
- 1 ks celé skořice
omáčka:
Postup:
- V misce smícháme mouku s vejci, žloutkem,mlékem a smetanou a dobře rozšleháme, abychom v těstíčku neměli hrudky. Těstíčko můžeme naředit přidáním mléka, je li příliš husté. Přidáme špetku soli.
-
Na pávni na přepuštěném másle smažíme do zlatova tenké palačinky.
- Omáčka:
- Ze dvou pomerančů vyfiletujeme měsíčky.
- Z cca 1/3 pečlivě omyté kůry odstraníme bílou část a kůru nakrájíme na dlouhé, tenounké nudličky.
- Do pánve nasypeme cukr, necháme rozpustit a lehounce ztmavnout, přidáme máslo a promícháme.
- Vymáčkneme šťávu z citronu a pomeranče a vymačkáme i šťávu z vnitřku pomerančů, ze kterých jsme vykrájeli měsíčky.
- Dále přidáme celou skořici a nudličky z kůry a přivedeme k varu.
- Vaříme než se nám omáčka svaří zhruba na polovinu a zhoustne do konzistence sirupu.
- Pak vlijeme pomerančový likér a přidáme i vykrájené pomeranče.
- Do tohoto pomerančového karamelu vložíme palačinky, přeložené na čtvrtky. V omáčce je obrátíme a jakmile omáčka začne bublat, zakápneme koňakem a bublající omáčku nakloníme na sporáku k plameni, tím nám koňak začne hořet a my palačinky krátce oflambujeme a ihned podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Koláč z krvavých pomerančů
Ryba na červeném curry
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.