Flatbread se sýrem a hroznovým vínem

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 25 minut
Chlebová placka obložená sýrem, tu si zamilujete

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1232 KJ
sacharidy
59 g
bílkovina
8 g
cukry
5 g
tuky
2 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
103 mg
draslík
95 mg
vápník
62 mg
hořčík
44 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 ml vody (vlažné)
  • 1 droždí (sušené)
  • 1 / 2 lžičky soli
  • hrst hroznového vína (bílé a modré)
  • olivový olej
  • 1 sýr (camembert)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V míse smícháme mouku, sůl, droždí, vodu a olej a vytvoříme hladké a vláčné těsto, které necháme zhruba 1 hodinu kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části ze kterých vyválíme placku o tloušťce 0,5 cm.
  3. Na placku poklademe na plátky nakrájený Camembert a umyté a osušené víno, zakápneme olivovým olejem a pečeme dozlatova ( cca 20 min) při 200 °C.
  4. Upečený flatbread posypeme solí a pepřem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.