Jahodové dortíky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 785 KJ
- sacharidy
- 30 g
- cukry
- 10 g
- tuky
- 5 g
- bílkovina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 103 mg
- fosfor
- 76 mg
- cholesterol
- 43 mg
- vápník
- 29 mg
- hořčík
- 20 mg
- sodík
- 14 mg
Ingredience
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 40 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 vejce
- špetku soli
- trochu citronové kůry
Postup:
- Pod tekoucí vodou opláchneme jahody, necháme okapat a zbavíme stopek.
- Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých se špetkou soli ušleháme pevný sníh.
- Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, a citronovou kůru.
- Střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmícháváme sníh.
- Vzniklou hmotu rozdělíme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy na dortíky na 6 kusů nebo použijeme formu na muffiny.
- Do hmoty vtlačíme jahody a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 ° C dorůžova.
- Podáváme posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládou a ozdobené šlehačkou.
- Můžeme použít jiné ovoce podle sezóny, v zimě třeba mraženou lesní směs nebo mandarinky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.