Tartiflette
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3333 KJ
- tuky
- 57 g
- sacharidy
- 46 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 945 mg
- fosfor
- 90 mg
- hořčík
- 66 mg
- vápník
- 62 mg
- sodík
- 35 mg
- cholesterol
- 30 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 800 g brambor
- 250 g sýr reblochon
- 50 g máslo
- olivový olej
- 150 g tučné zakysané smetany
- 150 ml bílé víno
- 1 cibule
- 150 g uzeného boku (prorostlý)
- sůl
- pepř
Postup:
- Troubu zahřejeme na 200 °C. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na silné plátky.
- Uzený bok nakrájíme na kousky a dáme opékat na pánev na polovinu másla s olivovým olejem.
- Po chvíli přidáme cilbuli nakrájenou na plátky. Opékáme ještě asi 5 minut do zlatova.
- Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme.
- Polovinu brambor naskládáme do zapékací mísy vymazané máslem. Lehce osolíme a opepříme. Na brambory nabereme polovinu směsi cibule a slaniny. Vrstvy opakujeme.
- Nahoru pokladem sýrem (pokud neseženete reblochon, použijte Hermadur), který podélně rozkrojíme a dáme péci. Pečeme asi 20 minut dozlatova.
- Tartiflette vyjmeme z trouby, necháme cvilku odstát...
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Glazované cibulky
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Telecí blanquette
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.