Bramborové šišky
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1568 KJ
- sacharidy
- 80 g
- bílkovina
- 9 g
- vláknina
- 3 g
- tuky
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 744 mg
- fosfor
- 113 mg
- hořčík
- 45 mg
- cholesterol
- 32 mg
- sodík
- 28 mg
- vápník
- 26 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g brambor
- 200 g hrubé mouky
- 60 g krupice
- 1 vejce
- trocha hladká mouka (na podsypání)
- sůl
Postup:
- Brambory upečeme v troubě cca (160°C , 50 minut) nebo je můžeme uvařit ve slupce v osolené vodě. Pokud je upečeme, výsledná chuť bude o něco bramborovější.
- Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme malé šišky (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout), při práci podsypáváme šišky moukou, aby se nelepili.
- Šišky uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, jsou hotové. Pro jistotu jednu můžete překrojit uprostřed a přesvědčit se. Popřípadě chvilku přidat.
- Hotové, vychladlé šišky můžeme opéct na sádle ze všech stran lehce do zlatova a podávat třeba se zelím a pečeným vepřovým, posypané opečenou cibulkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Kuře na paprice se špeclemi
Karotkový krém se zázvorem
Mandlový dort Caprese
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.