Slaný květákový koláč

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
jednoduše s květákem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
465 KJ
tuky
8 g
bílkovina
5 g
sacharidy
3 g
vláknina
2 g
cukry
1 g
sodík
162 mg
fosfor
106 mg
cholesterol
81 mg
draslík
70 mg
vápník
58 mg
hořčík
21 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 květák
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Omyté růžičky květáku povaříme na skus a necháme částečně vychladnout.
  2. Zatím nakrájíme najemno anglickou slaninu, ušleháme bílky se špetkou soli.
  3. Nakonec nasekáme nadrobno květák a dáme do mísy.
  4. V míse smícháme se slaninou, přidáme žloutky, osolíme a opepříme a zlehka vmícháme sníh.
  5. Přendáme do silikonové nebo jiné dortové formy a v troubě předehřáté na 200° C pečeme cca 15 - 20 minut.
  6. Koláč stejným způsobem lze udělat i z brokolice, nebo slaninu nahradit nastrouhaným sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.