Slaný květákový koláč
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 465 KJ
- tuky
- 8 g
- bílkovina
- 5 g
- sacharidy
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 162 mg
- fosfor
- 106 mg
- cholesterol
- 81 mg
- draslík
- 70 mg
- vápník
- 58 mg
- hořčík
- 21 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 květák
- 100 g anglické slaniny
- 3 vejce
- sůl
- pepř
Postup:
- Omyté růžičky květáku povaříme na skus a necháme částečně vychladnout.
- Zatím nakrájíme najemno anglickou slaninu, ušleháme bílky se špetkou soli.
- Nakonec nasekáme nadrobno květák a dáme do mísy.
- V míse smícháme se slaninou, přidáme žloutky, osolíme a opepříme a zlehka vmícháme sníh.
- Přendáme do silikonové nebo jiné dortové formy a v troubě předehřáté na 200° C pečeme cca 15 - 20 minut.
- Koláč stejným způsobem lze udělat i z brokolice, nebo slaninu nahradit nastrouhaným sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí pečeně na červeném víně
Plněná máslová dýně
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.