Tuňák s kuskusem a zeleninou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
zeleninu můžeme použít čerstvou nebo mraženou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3278 KJ
sacharidy
99 g
tuky
27 g
bílkovina
26 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
cukry
9 g
vláknina
4 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
106 mg
hořčík
26 mg
fosfor
23 mg
cholesterol
21 mg
draslík
9 mg
železo
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 375 ml kuskusu
  • 50 ml olivového oleje
  • 600 ml vývaru (domácího drůbežího )
  • 2 lžičky polévkového koření
  • 400 g mražené zeleniny ( hrách,karotka,kukuřice)
  • 150 g tuňáka ( konzervovaný)
  • zálivka

  • 120 g jogurtu (bílý smetanový )
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 jarní cibulku
  • špetka chilli vloček
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Kuskus dáme do větší nízké uzavíratelné mísy, přidáme olej a vidličkou promícháme, aby se zrnka obalila.
  2. Zalijeme vroucím vývarem, přidáme koření, promícháme a přikryjeme víkem (nebo aspoň přetáhneme potravinářskou folií.
  3. Zakryté necháme nabobtnat cca 5 minut, pak načechráme vidličkou.
  4. Mraženou zeleninu dáme do sítka, prolijeme horkou vodou a necháme okapat.
  5. Připravíme zálivku prošleháním všech tekutých ingrediencí a přidáme najemno nasekanou cibulku.
  6. Kuskus necháme vychladnout, přidáme zeleninu, tuňáka , rozdělíme do misek nebo dáme do jedné velké mísy,
  7. V miskách směs přelijeme zálivkou, k míse podáváme zálivku zvlášť lehce posypanou chilli.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.