Tarhoňa se zeleninou a kousky masa

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 35 minut
tarhoňa se používá hlavně v maďarské a slovenské kuchyni

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4429 KJ
tuky
83 g
sacharidy
48 g
mononenasycené mastné kyseliny
36 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
bílkovina
19 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
5 g
cukry
4 g
lepek
1 g
draslík
696 mg
sodík
305 mg
fosfor
208 mg
vápník
144 mg
cholesterol
111 mg
hořčík
54 mg
železo
4 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g tarhoní
  • 80 g mrkve
  • 80 g růžičkové kapusty
  • 80 g brokolice
  • 50 g celeru
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 400 ml vývaru
  • 150 g sádla
  • 150 g kuřecího masa

Postup:

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme 2 plné lžíce sádla a na něm opečeme dozlatova tarhoňu.
  2. Podlijeme 300 ml vařího vývaru, promícháme, osolíme a na mírné teplotě dusíme pod pokličkou
  3. Zatím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme na kousky jaké máme rádi.
  4. Na menší pánvičce dáme na zbylé sádlo restovat nejprve ze všech stran maso.
  5. Přidáme cibuli a po chvilce i ostatní zeleninu.
  6. Podlijeme zbylým vývarem a vše přendáme do pánve s tarhoňou.
  7. Dusíme dokud není tarhoňa měkká, odstavíme, přikryté pokličkou necháme stát asi 15 minut a můžeme podávat.
  8. Zeleninu i maso můžeme změnit podle chuti.
  9. Tarhoňa je velmi tvrdé polévkové drobení udělaně z mouky a vajec.
  10. Nevaří se přímo ve vodě ale dusí pod pokličkou v dostatečném množství vývaru drůbežího nebo zeleninového
  11. Na 250 ml tarhoně 400 ml vývaru, podle potřeby je možné dolít vodou.
  12. Používá se nejčastěji jako příloha k omáčkám.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.