Tarhoňa se zeleninou a kousky masa
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4429 KJ
- tuky
- 83 g
- sacharidy
- 48 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 33 g
- bílkovina
- 19 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 4 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 696 mg
- sodík
- 305 mg
- fosfor
- 208 mg
- vápník
- 144 mg
- cholesterol
- 111 mg
- hořčík
- 54 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g tarhoní
- 80 g mrkve
- 80 g růžičkové kapusty
- 80 g brokolice
- 50 g celeru
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 400 ml vývaru
- 150 g sádla
- 150 g kuřecího masa
Postup:
- V hluboké pánvi rozehřejeme 2 plné lžíce sádla a na něm opečeme dozlatova tarhoňu.
- Podlijeme 300 ml vařího vývaru, promícháme, osolíme a na mírné teplotě dusíme pod pokličkou
- Zatím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme na kousky jaké máme rádi.
- Na menší pánvičce dáme na zbylé sádlo restovat nejprve ze všech stran maso.
- Přidáme cibuli a po chvilce i ostatní zeleninu.
- Podlijeme zbylým vývarem a vše přendáme do pánve s tarhoňou.
- Dusíme dokud není tarhoňa měkká, odstavíme, přikryté pokličkou necháme stát asi 15 minut a můžeme podávat.
- Zeleninu i maso můžeme změnit podle chuti.
- Tarhoňa je velmi tvrdé polévkové drobení udělaně z mouky a vajec.
- Nevaří se přímo ve vodě ale dusí pod pokličkou v dostatečném množství vývaru drůbežího nebo zeleninového
- Na 250 ml tarhoně 400 ml vývaru, podle potřeby je možné dolít vodou.
- Používá se nejčastěji jako příloha k omáčkám.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Roštěná na houbách
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.