Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1510 KJ
- sacharidy
- 46 g
- cukry
- 30 g
- tuky
- 13 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 801 mg
- sodík
- 352 mg
- vápník
- 190 mg
- fosfor
- 164 mg
- hořčík
- 101 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 4 mg
Ingredience
- 600 g červené řepy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce balsamikového octa
- kozí sýr
- 1 citrón
- 1/2 ledového salátu
- 1/2 lollo salátu (může být i rukola, frisse nebo polníček)
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
Postup:
- Řepu dáme na pekáček, posypeme solí, zakápneme olivovým olejem a přikryjeme pekáč alobalem.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C cca na 1 hodinu, do měkka...dle velikosti řepy to může trvat i déle.
- Upečenou, vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do misky stranou.
- Salát omyjeme, osušíme a natrháme do mísy.
- Do rendlíku nalijeme balsamikový ocet a dáme vařit. Zredukujeme na polovinu.
- Přidáme lžičku medu, necháme vychladit - pokud příliš zhoustne, můžeme naředit přidáním octa, popřípadě lžíci vody.
- Salát v misce zakápneme citronem a olivovým olejem. Můžeme osolit a opepřit, dle chuti.
- Řepu osolíme, opepříme, nalijeme do ní trochu vychladlé balsamicové redukce, cca 2/3 (něco si necháme na dozdobení talíře) a promícháme.
- Na talíř dáme trochu salátku, 2 -3 lžíce pečené nakrájené řepy (pokud máme tvořítko, doporučuji dát do tvořítka - vypadá to o něco lépe), na řepu položíme kousek kozího sýru, který se k řepě báječně hodí (můžete použít i jiný, který vám chutná víc) a zakapeme hotovou balsamikovou redukcí.
- Podáváme s bílým pečivem, ideálně čerstvě rozpečeným.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Domácí pečená banánová granola
Celozrnné ořechové čokocookies
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.