Švédský koláč s tvarohem a ovocem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 17398 KJ
- sacharidy
- 710 g
- cukry
- 312 g
- bílkovina
- 109 g
- tuky
- 96 g
- nasycené mastné kyseliny
- 52 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 29 g
- vláknina
- 16 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- draslík
- 2,944 g
- trans mastné kyseliny
- 2 g
- fosfor
- 1,022 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 702 mg
- hořčík
- 518 mg
- cholesterol
- 376 mg
- sodík
- 168 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 8 mg
- mangan
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 100 g másla
- 500 g tvarohu
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 2 hrušky
- 50 g brusinek
- trocha moučkového cukru
Postup:
- V míse promícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
- Polovinu směsi nasypeme na hlubší plech, vyložený papírem na pečení.
- Srovnáme na celý plech a poklademe libovolným nakrájeným ovocem, přidáme brusinky nebo rozinky.
- Do tvarohu přidáme vejce, cukr a podle potřeby přiléváme mléko aby vznikla tekutá směs.
- Do druhé poloviny moučné směsi přidáme měkké máslo a vytvoříme drobenku.
- Rovnoměrně drobenku nasypeme na tvaroh.
- Upečeme v troubě předehřáté na 180° C dozlatova.
- Vychladlý koláč nakrájíme a podáváme lehce poprášený moučkovým cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.