Zelené špenátové tortelli
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1670 KJ
- sacharidy
- 47 g
- bílkovina
- 17 g
- tuky
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 195 mg
- fosfor
- 170 mg
- cholesterol
- 60 mg
- vápník
- 46 mg
- hořčík
- 33 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 3 lžíce špenátu
- 1 lžička olivového oleje
- 120 g lososa
- 50 g pórku (bílá část)
- 1 jarní cibulku
- 2 hrsti baby špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka sušeného česneku
- 2 lžíce parmazánu
- 1 lžíci rozpuštěného másla
těsto
náplň
k podávání
Postup:
- Z mouky, vajec, špenátu a olivového oleje vypracujeme nudlové těsto a necháme pod folií 30 minut odpočinout.
- Zatím uděláme náplň.
- Filet lososa nebo růžového pstruha umeleme , osolíme, opepříme, promícháme v misce a uschováme v chladu.
- Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku a pórek.
- Přidáme opraný, okapaný špenát natrhaný na kousky.
- Směs osolíme, opepříme, přidáme česnek, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.
- Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 části, rybu i špenátovou směs si rozdělíme lžičkou také na 4 části.
- Postupně z každé vyválíme tenký pruh cca 8 cm vysoký a 30 cm dlouhý.
- Ke kraji jedné poloviny dáme lžičkou 7 malých hromádek ryby a na ni špenátovou směs.
- Kolem hromádek těsto lehce vodou prstem potřeme a přes hromádky přehneme druhou polovinu těsta.
- Pevně přitiskneme těsto kolem hromádek a rádýlkem rozkrájíme na čtverečky.
- Přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a naplněné tortellini vložíme a lehce promíchneme.
- Vaříme raději nadvakrát po 14 kusech po dobu 6 minut a vyndáme děrovanou naběračkou.
- Na talíři každou porci pokapeme máslem a posypeme strouhaným parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové plíčky na smetaně
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Ovesné svačinové placičky
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.