Tvarohový mazanec
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2016 KJ
- sacharidy
- 67 g
- tuky
- 17 g
- bílkovina
- 12 g
- cukry
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 550 mg
- fosfor
- 224 mg
- vápník
- 121 mg
- hořčík
- 114 mg
- cholesterol
- 43 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 5 lžic mléka
- 1 / 2 lžičky soli
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 citrón (kůra z něj)
- 150 g hery
- 100 g cukru
- 3 vejce
- 1 / 4 lžičky vanilky
- 2 prášek do pečiva
- 25 g rozinky (namočené v rumu - množství dle chuti)
- 150 g mandle (mandlové špalíčky nebo plátky)
- 25 g kandovaného ovoce (nemusí být)
- 1 vejce (na potření)
Postup:
- Změklý tuk utřu s cukrem, přidám vejce – vyšlehám, vmíchám tvaroh.
- Do tekuté směsi přidám veškeré ostatní ingredience a vypracuji těsto, které by nemělo lepit.
- Z těsta uděláme 2 mazance, které nahoře nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
- Pečeme při 160 stupních 50minut.
- Cca po 20minutách, kdy mazanec většinou popraská, znovu potřeme vejcem a opět posypeme mandlemi. Není od věci během pečení mazanec přikrýt alobalem, aby se nepřipálil. Upečený mazanec pocukrujeme a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.