Česnekový krém
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1636 KJ
- sacharidy
- 34 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- bílkovina
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,051 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 389 mg
- vápník
- 121 mg
- hořčík
- 66 mg
- cholesterol
- 38 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- sodík
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 800 ml hovězího vývaru
- 6 stroužků česneku
- 150 ml smetany
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 40 g bagetky (bílá na krutonky)
- 50 g parmazánu
- trocha zelené petrželky
Postup:
- V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
- Zalijeme studeným vývarem (pokud nemáte hovězí nebo třeba z vepřových kostí, zkuste udělat alespoň zeleninový, z vody si na polévce příliš nepochutnáte), rozšleháme a za stálého míchání přivedem k varu.
- Ztlumíme plamen a necháme zvolna probublávat 10 - 15 minut.
- Dochutíme - solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
- Na závěr přilijeme smetanu.
- Na talíři doplníme krutony z bílého pečiva, posypeme parmazánem a zelenou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Kulajda
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.