Tvarohová štola
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2080 KJ
- sacharidy
- 71 g
- cukry
- 21 g
- tuky
- 18 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 394 mg
- fosfor
- 201 mg
- hořčík
- 82 mg
- vápník
- 76 mg
- cholesterol
- 61 mg
- sodík
- 20 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 150 g másla
- 150 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 lžíce citronové kůry
- 2 vejce
- 250 g tvarohu (v kostce)
- 50 g mandlí (pokrájených loupaných)
- 100 g kandovaného ovoce
- 50 g rozinek (nebo brusinek namočených v rumu)
- 1 prášek do pečiva
- 300g celozrnné mouky
- 150 hladké mouky
- 20 ml oleje
- 20 ml rumu
Postup:
- Máslo vyšleháme s cukrem, špetkou soli a citronovou kůrou. Postupně zašleháme 2 celá vejce a měkký tvaroh.
- Přidáme kandované ovoce, pokrájené mandle a rozinky/brusinky namočené v rumu.
- Nakonec vmíchat mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme tužší těsto, konzistence asi jako na vánočku.
- Těsto rozválíme na plát silný cca 3cm, a jeden okraj přehněte do dvou třetin.
- Štolu přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch štoly potřete olejem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20min, pak snižte teplotu na 160 stupňů a pečte asi 30min.
- Hotovou štolu necháme trošku vychladnout, potom potřeme olejem smíchaným s rumem.
- Nakonec štolu posypte moučkovým cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.