Krkovička na cibuli a česneku s hlávkovým zelím

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
klasika české kuchyně nesmí chybět

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2285 KJ
bílkovina
43 g
tuky
33 g
sacharidy
17 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
10 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
draslík
1,092 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
305 mg
vápník
302 mg
hořčík
139 mg
cholesterol
106 mg
železo
8 mg
sodík
6 mg
zinek
4 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové krkovice
  • sůl
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g hlávkového zelí

Postup:

  1. Nakrouháme zelí a necháme stranou.
  2. Cibule i česnek nakrájíme nahrubo nebo kolečka.
  3. Krkovičku osolíme, opepříme, okmínujeme a opečeme prudce z obou stran na pánvi na sádle.
  4. Maso vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme dozlata 2 cibule nakrájené nahrubo..
  5. Přidáme česnek, promícháme vrátíme maso, podlijeme mírně horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
  6. Současně v jiné pánvi na sádle osmažíme zbylou cibuli dozlatova.
  7. Nakrouhané zelí dáme na cibuli, osolíme, přidáme kmín a dusíme podlité malým množstvím vody.
  8. Když je zelí na skus přidáme lžíci cukru, 2 lžíce octa ( podle chuti) a promícháme.
  9. Ve lžíci vody rozmícháme lžičku solamylu, vmícháme do zelí a krátce povaříme.
  10. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.