Krkovička na cibuli a česneku s hlávkovým zelím
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2285 KJ
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 33 g
- sacharidy
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- cukry
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- draslík
- 1,092 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 305 mg
- vápník
- 302 mg
- hořčík
- 139 mg
- cholesterol
- 106 mg
- železo
- 8 mg
- sodík
- 6 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřové krkovice
- sůl
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 lžička kmínu
- 3 lžíce sádla
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 600 g hlávkového zelí
Postup:
- Nakrouháme zelí a necháme stranou.
- Cibule i česnek nakrájíme nahrubo nebo kolečka.
- Krkovičku osolíme, opepříme, okmínujeme a opečeme prudce z obou stran na pánvi na sádle.
- Maso vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme dozlata 2 cibule nakrájené nahrubo..
- Přidáme česnek, promícháme vrátíme maso, podlijeme mírně horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Současně v jiné pánvi na sádle osmažíme zbylou cibuli dozlatova.
- Nakrouhané zelí dáme na cibuli, osolíme, přidáme kmín a dusíme podlité malým množstvím vody.
- Když je zelí na skus přidáme lžíci cukru, 2 lžíce octa ( podle chuti) a promícháme.
- Ve lžíci vody rozmícháme lžičku solamylu, vmícháme do zelí a krátce povaříme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.