Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2062 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 19 g
- bílkovina
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,457 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 628 mg
- hořčík
- 257 mg
- vápník
- 168 mg
- sodík
- 113 mg
- cholesterol
- 53 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 400g brambory
- 300g červená řepa
- 200g hladké mouky
- 50g vlašské ořechy
- 1 vejce
- 3 lžíce másla
- svazek šalveje
- 150g kozí sýr
- sůl
Postup:
- Brambory i řepu upečeme v troubě. Cca 160°C asi tak 45 - 60 minut - dle velikosti.
- Oloupeme a nastrouháme na jemno.
- V míse smícháme s vejcem, moukou a špetkou soli a vymícháme těsto.
- Z těsta utvoříme úzké válečky(použijeme trochu mouky na podsypání, těsto se může trochu lepit), ze kterých nožem nakrájíme menší nočky.
- Nočky vkládáme do vařící, mírně osolené vody - jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
- V rendlíku rozpustíme máslo a dáme do něj asi 2/3 šalvěje, klidně vcelku. Chvilku zahříváme, až se uvolní aroma a šalvěj zavoní.
- Zbytek šalvěje nasekáme.
- Z rednlíku s máslem odstraníme šalvěj as nasypeme vlašské ořechy - je v podstatě jedno, jestli vcelku nebo lehce přesekané. Lehce je orestujeme.
- Přidáme k nim uvařené noky, opečeme a přihodíme také nasekanou šalvěj. Krátce opečeme.
- Jednu upečenou, oloupanou řepu jsem si nechaal na podávání. Nákrájel jsem ji na tenké a rozložil na talíř. přidal lístek šalvěje a naskládal na připravené lůžko hotové noky s ořechy.
- Kozí sýr nadrobíme na hotový pokrm a můžeme konzumovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Pletýnka se slaninou a sýrem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.