Císařský trhanec se švestkami na víně
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4495 KJ
- sacharidy
- 201 g
- cukry
- 63 g
- bílkovina
- 23 g
- vláknina
- 21 g
- tuky
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,573 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 574 mg
- vápník
- 318 mg
- cholesterol
- 238 mg
- sodík
- 159 mg
- hořčík
- 115 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 ml mléka
- 250 ml hladké mouky
- 5 vajec
- špetka prášku do pečiva
- 40 g krupicového cukru
- špetka soli
- 20 g másla
- 400 g švestek
- 50 g krystalového cukru
- 150 ml červeného vína
- 1 ks skořice
- 5 g moučkového cukru (na posyp)
Postup:
- V misce rozšleháme vejce s mlékem a přidáme směs mouky s práškem do pečiva,sůl a cukr.
- Ručně metličkou šleháme dokud nezískáme hladké těsto a to necháme 30 minut stát.
- Zatím odpeckujeme omyté švestky a nakrájíme je na malé kousky.
- V kastrolku podlijeme švestky 100 ml vody, přidáme skořici, cukr a přivedeme k varu.
- Když se voda téměř vyvaří přilijeme víno a necháme zredukovat na hustotu sirupu.
- Pánev rozpálíme, vytřeme máslem a vlijeme 1/4 těsta .
- Když se těsto zpevní a spodní strana začne zlátnout placku obrátíme.
- Pomocí obracečky a vidličky roztrháme placku na několik částí, lehce posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
- Takto upečeme další 3 placky a vždy hlídáme, aby se cukr nepřepálil.
- Podáváme teplé, lehce poprášené moučkovým cukrem a přelité švestkovým rozvarem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.