Ryba na červeném curry
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1007 KJ
- sacharidy
- 24 g
- bílkovina
- 23 g
- cukry
- 6 g
- tuky
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 339 mg
- sodík
- 181 mg
- cholesterol
- 75 mg
- fosfor
- 73 mg
- hořčík
- 46 mg
- vápník
- 40 mg
Ingredience
- 500g tresky tmavé
- 200g batáty
- 400ml kokosové mléko
- 1 větší svazek koriandru
- 3 lžíce červené curry pasty
- 200g hrášku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 limetka
Postup:
- Rybu nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.
- Rozehřejeme pánev, do které dáme olivový oleje a curry pastu.Curry pasta je velmi pikantní, tak záleží na naší chuti. Pastu krátce orestujeme, až krásně zavoní.
- Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme, a přidáme oloupané batáty, nakrájené na menší kousky.
- Vše vaříme než batáty změknou, potom teprve přidáme rybu.
- Pokud máme, můžeme přidat pro zvýraznění citrusové chuti citronovou trávu, kterou naklepeme paličkou, aby se uvolnilo aroma.
- Ještě dvě až tři minutky povaříme, nasypeme hrášek, nasekaný koriandr a odstavíme z ohně. Chceme, aby hrášek zůstal zelený a sladký, proto už dál nevaříme, abychom nevytvořili hrášek jako z konzervy.
- Vymáčkneme š´távu z limetky a můžeme servírovat, bohatě posypané koriandrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Bílý (toastový) chléb
Zelňačka s klobáskou
Koláč z krvavých pomerančů
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.