Avokádový krém
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1030 KJ
- tuky
- 23 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sacharidy
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 511 mg
- fosfor
- 101 mg
- vápník
- 76 mg
- hořčík
- 55 mg
- cholesterol
- 12 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 avokádo
- 1 citron
- 125 g Lučiny
- 15 g másla
- špetka pepře
- 1 stroužek česneku
- sůl
- trocha chilli (drcené)
Postup:
- Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme.
- Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky.
- Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo.
- Přidáme lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli.
- Promícháme nebo promixujeme.
- Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem.
- Nebo namažeme a ozdobíme plátky opečeného tmavého pečiva.
- Poznámka
- Pecku z avokáda nevyhazujte obsahuje mnohem zdravější látky než dužina.
- Posiluje imunitu, snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol, zlepšuje funkci jater, žlučníku, slinivky i střev.
- Pomáhá proti zánětům a bolestem.
- Obsahuje i výkonné antioxidanty , vápník, hořčík a další prospěšné látky.
- Dá se lehce nastrouhat na obyčejném struhadle a usušit.
- Můžete potom používat do salátů, na ozdoby a přidat do hotových jídel.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.