Obrácený řízek s bramborovou kaší

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 85 minut
Obrácený řízek s bramborovou kaší a slaninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3275 KJ
sůl
196 g
tuky
54 g
bílkovina
43 g
sacharidy
29 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
754 mg
sodík
475 mg
fosfor
252 mg
cholesterol
228 mg
vápník
91 mg
hořčík
65 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 3 vejce
  • Trochu strouhanky
  • Olej
  • 500 g brambor
  • 250 ml smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Trochu másla

Postup:

  1. Řízky
    1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance
    2. Připravíme si rozšlehané osolené vejce a rozpálený olej na smažení
    3. Obalené maso namočíme do vajec a rychle opečeme z obou stran
  2. Do zapékací misky rozprostřeme anglickou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli
  3. Na ně poskládáme řízky
  4. Znovu poklademe cibuli
  5. Přikryjeme slaninou a zakrejeme víkem misky
  6. Dáme zapéct do zahřáté trouby na 180 stupňů 70 minut
  7. Nakonec odklopíme víko misky a pečeme ještě 15 minut při 250 stupních na barvu
  8. Bramborová kaše
    1. Brambory okrájíme a v hrnci s 2 litry osolené vody uvaříme
    2. Brambory se vaří od bodu varu 15 minut
    3. Pak je zcedíme a zalijeme 250 ml smetany a 50 g másla
    4. Našleháme metličkami v robotu do hladka
  9. Obrácené řízky servírujeme s kaší, na kterou dáme kousek másla
  10. Dobře se k tomu hodí jako příloha například naložené kozí rohy

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.