Obrácený řízek s bramborovou kaší
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3275 KJ
- sůl
- 196 g
- tuky
- 54 g
- bílkovina
- 43 g
- sacharidy
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 754 mg
- sodík
- 475 mg
- fosfor
- 252 mg
- cholesterol
- 228 mg
- vápník
- 91 mg
- hořčík
- 65 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřové kýty
- 200 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 3 vejce
- Trochu strouhanky
- Olej
- 500 g brambor
- 250 ml smetany
- Sůl
- Pepř
- Trochu másla
Postup:
- Řízky
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance
- Připravíme si rozšlehané osolené vejce a rozpálený olej na smažení
- Obalené maso namočíme do vajec a rychle opečeme z obou stran
- Do zapékací misky rozprostřeme anglickou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli
- Na ně poskládáme řízky
- Znovu poklademe cibuli
- Přikryjeme slaninou a zakrejeme víkem misky
- Dáme zapéct do zahřáté trouby na 180 stupňů 70 minut
- Nakonec odklopíme víko misky a pečeme ještě 15 minut při 250 stupních na barvu
- Bramborová kaše
- Brambory okrájíme a v hrnci s 2 litry osolené vody uvaříme
- Brambory se vaří od bodu varu 15 minut
- Pak je zcedíme a zalijeme 250 ml smetany a 50 g másla
- Našleháme metličkami v robotu do hladka
- Obrácené řízky servírujeme s kaší, na kterou dáme kousek másla
- Dobře se k tomu hodí jako příloha například naložené kozí rohy
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Panna cotta s malinami a karamelem
Základní kváskový chléb
Gnocchi se sušenými rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.