Halušky se zelím
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2839 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 38 g
- bílkovina
- 16 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 915 mg
- sodík
- 905 mg
- fosfor
- 254 mg
- cholesterol
- 75 mg
- hořčík
- 67 mg
- vápník
- 64 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g brambor
- 300 g anglické slaniny
- 200 g hladké mouky
- 250 g kysaného zelí
- Sůl
- 2 cibule
- Olej
Nástroje
-
Sýtko na halušky
Halušky
- Brambory nastrouháme na jemno
- Přidáme mouku a osolíme
- Zpracujeme v hustší těsto
- Do vařící vody promačkáme těsto
- Vaříme až halušky vyplavou
- Hrnec dáme pod tekoucí studenou vodu. Až všechny halušky klesnou ke dnu, zastavíme vodu a sýtkem je vyndáme do mísy.
Obloha
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a vysmažíme
- Zelí uvaříme do měkka
- Cibuli nakrájíme ma drobno a na oleji usmažíme
- Vše smícháme dohromady a osolíme - solit se nebojte, brambory jí potřebují víc
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Boloňské ragů
Čokoládový rebarborový koláč
Butterfish s hráškovým pyré
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.