Halušky se zelím

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Halušky se zelím a anglickou slaninou - nejen slovenská klasika, regionálně se jim říká strapačky
Halušky se zelim - strapačky
Halušky se zelim - strapačky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2839 KJ
sacharidy
66 g
tuky
38 g
bílkovina
16 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
915 mg
sodík
905 mg
fosfor
254 mg
cholesterol
75 mg
hořčík
67 mg
vápník
64 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 300 g anglické slaniny
  • 200 g hladké mouky
  • 250 g kysaného zelí
  • Sůl
  • 2 cibule
  • Olej

Nástroje

    Sýtko na halušky

Halušky

  1. Brambory nastrouháme na jemno
  2. Přidáme mouku a osolíme
  3. Zpracujeme v hustší těsto
  4. Do vařící vody promačkáme těsto
  5. Vaříme až halušky vyplavou
  6. Hrnec dáme pod tekoucí studenou vodu. Až všechny halušky klesnou ke dnu, zastavíme vodu a sýtkem je vyndáme do mísy.

Obloha

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a vysmažíme
  2. Zelí uvaříme do měkka
  3. Cibuli nakrájíme ma drobno a na oleji usmažíme
  4. Vše smícháme dohromady a osolíme - solit se nebojte, brambory jí potřebují víc

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.