Houbové karbenátky s pečeným bramborem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4769 KJ
- sacharidy
- 114 g
- vláknina
- 73 g
- bílkovina
- 68 g
- tuky
- 44 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,77 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 426 mg
- vápník
- 144 mg
- hořčík
- 139 mg
- cholesterol
- 129 mg
- sodík
- 112 mg
- železo
- 24 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 500 g mletého masa (nejlépe doma pomleté)
- 500 g hub
- 1 cibule
- Olej
- 4 stroužky česneku
- Pepř
- Sůl
- 4 vejce
- 3 lžíce strouhanka
- Majoránka
- 1 lžíce červené mleté papriky
- 1 kg brambor
- Bazalka
Postup:
- Osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme houby, které osolíme a opepříme, dusíme do měkka, až se vyvaří voda.
- Do mísy dáme mleté maso, přidáme papriku, pepř, česnek rozetřený se solí, majoránku, vejce, strouhanku - cca 2 lžíce.
- Smícháme s vychladlými houbami.
- Směs propracujeme a necháme 0,5 hodiny odpočinout.
- Karbanátky obalíme ve strouhance a upečeme.
- Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a povaříme 10 minut.
- Mezitím si připravíme do skleničky 0,5d cl oleje - do něj propasírujeme 2 stroužky česneku a přidáme lžičku sušené bazalky a necháme 10 minut louhovat.
- Brambory nasypeme na plech a osolíme, polejeme olejem s česnekem a bazalkou a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.
- Na talíři dozdobíme zeleninou a podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.