Halušky s brynzou a opečeným špekem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3824 KJ
- sacharidy
- 86 g
- tuky
- 54 g
- bílkovina
- 19 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 797 mg
- fosfor
- 186 mg
- hořčík
- 78 mg
- vápník
- 74 mg
- cholesterol
- 32 mg
- sodík
- 30 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600g brambor
- 300g hladké mouky
- 1 vejce
- 200g špeku
- 100g brynzy
- 100g zakysané smetany
- trochu pažitky (na ozdobení)
- sůl
- pepř
Nástroje
-
síto na halušky
Postup:
- Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle.
- V míse smícháme s moukou a vejcem ( v některých receptech od bratrů Slováků se vejce vůbec nevyskytuje, ovšem mě to funguje s vajíčkem lépe) a se solí. Vpracujeme řidší, poměrně hladké těsto.
- Mezitím se dáme vařit hrnec s osolenou vodou.
- Jakmile voda vaří, těsto do ní pomocí síta nalijeme..Můžeme část těsta dát na prkýnko a nožem do vařící vody oddělovat kousky těsta a tím nám vzniknou halušky. Ovšem chce to trochu cviku, proto je sítko jednodušší variantou. Jakmile halušky vyplavou na povrch, jsou hotové. Zchladíme je studenou vodou a odložíme stranou.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji opečeme do zlatova. Opečenou slaninu z pánve odděláme stranou.
- Uvařené halušky přemístíme na pánev, ve které jsme opékali slaninu a halušky, na sádle vypečeném ze slaniny, krátce opečeme.
- Brynzu smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a při podávání ji dáme nahoru na halušky, které jsme opekli na sádle ze slaniny.
- Na talíři halušky s brynzou ještě posypeme horkou, opečenou slaninou a na jemno nakrájenou pažitkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.