Piškotová roláda

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
264 KJ
sacharidy
9 g
bílkovina
2 g
tuky
1 g
lepek
1 g
fosfor
71 mg
cholesterol
64 mg
draslík
46 mg
sodík
20 mg
vápník
17 mg
hořčík
8 mg

Ingredience

  • 3 vejce
  • 3 (vrchovaté lžíce) cukr krystal
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 150 g marmelády (na promazání)

Nástroje

    ruční šlehač

Postup:

  1. V míse ušleháme vejce s cukrem.
  2. Přidáme mouku a důkladně promícháme.
  3. Na plech si nachystáme pečící papír a těsto na něj rozetřeme asi v 1-2 centimetrové výšce.
  4. Upečeme v předehřáté troubě, pečeme asi 10 minut při 150 stupních. Že je piškot upečený poznáme tak, že se okraje odlepují od papíru. No a taky podle barvy, anebo tradičně propíchnutím špejlí, na kterou se těsto už nesmí přilepit.
  5. Ještě horký piškot potřeme marmeládou a ihned balíme do rolády. Pečící papír nám práci může pěkně usnadnit. Teprve potom necháme zchládnout. S balením je skutečně nutné začít ještě za horka, protože jinak se piškot láme.
  6. A je hotovo :) Pro náročné je možné roládu potřít krémem a posypat kokosem, nebo polít čokoládovou polevou... Plátky rolády naskládané natěsno vedle sebe na dno dortové formy je možné použít jako korpus jiného dezertu, třeba jogurtového nebo tvarohového.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.