Bramborový salát
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1211 KJ
- sacharidy
- 31 g
- tuky
- 22 g
- bílkovina
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 624 mg
- fosfor
- 79 mg
- sodík
- 72 mg
- vápník
- 60 mg
- hořčík
- 46 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 0,75 kg brambor
- 100 g mrkve
- 100 g hrášku
- 100 g kukuřice
- 100 g petržele
- 100 g celeru
- 3 cibule
- 50 g kyselé okurky
- 250 ml majonézy
- sůl
- pepř
Nástroje
-
kráječ na brambory do salátu
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na malé kousky pomocí kráječe.
- Mrkev, petržel a celer nakrájené na kousky a hrášek a kukuřici uvaříme v osolené vodě asi 10 minut, necháme okapat a přidáme do mísy k bramborám.
- Cibuli a okurky pokrájíme najemno. Použijeme jen tolik cibule a okurek, aby nám salát chutnal. Děti obvykle nemají cibuli moc rády, někdo zase preferuje salát bez kyselých okurek.
- Vychladlou směs posolíme, opepříme a zalijeme majonézou. Majonézu přidáváme po lžicích, a množství jen takové, aby nebyl salát úplně suchý. Na druhou stranu ale nechceme, aby kousky zeleniny a brambory v majonéze plavaly;)
- Hotový salát uchováváme v lednici.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso se špenátem
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.