Mrkvový salát
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 548 KJ
- sacharidy
- 26 g
- cukry
- 21 g
- vláknina
- 7 g
- tuky
- 2 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 511 mg
- sodík
- 132 mg
- vápník
- 78 mg
- fosfor
- 68 mg
- hořčík
- 36 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 0,5 kg mrkve
- 1 jablko
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička oleje
- 2 lžíce cukru moučky
Nástroje
-
struhadlo
Postup:
- Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Jablko, případně více jablek oloupeme, zbavíme jádřince a postrouháme také na jemném struhadle.
- Podle potřeby přilijeme vodu. Přidáme do salátu olej, cukr a citronovou šťávu. Podle chuti a sladkosti jablka můžeme použít více cukru. Důkladně promícháme.
- Tento salát nejlépe vynikne k jídlům s bramborovou kaší jako přílohou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.