Mrkvový salát

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
548 KJ
sacharidy
26 g
cukry
21 g
vláknina
7 g
tuky
2 g
bílkovina
1 g
draslík
511 mg
sodík
132 mg
vápník
78 mg
fosfor
68 mg
hořčík
36 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 0,5 kg mrkve
  • 1 jablko
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička oleje
  • 2 lžíce cukru moučky

Nástroje

    struhadlo

Postup:

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Jablko, případně více jablek oloupeme, zbavíme jádřince a postrouháme také na jemném struhadle.
  3. Podle potřeby přilijeme vodu. Přidáme do salátu olej, cukr a citronovou šťávu. Podle chuti a sladkosti jablka můžeme použít více cukru. Důkladně promícháme.
  4. Tento salát nejlépe vynikne k jídlům s bramborovou kaší jako přílohou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.