Balkánský salát
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1168 KJ
- tuky
- 20 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 11 g
- bílkovina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 661 mg
- vápník
- 253 mg
- fosfor
- 69 mg
- hořčík
- 52 mg
- cholesterol
- 43 mg
- sodík
- 17 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 5 rajčat
- 1 salátová okurka
- 1 zelená paprika
- 100 g balkánského sýra
- 50 g oliv
- 1 lžíce olivového oleje
- 0,5 lžičky soli
- 1 lžíce octa
- 2 lžičky cukr moučka
Postup:
- Zeleninu nakrájíme na kousky a smícháme s kousky balkánského sýru. S oblibou tento standart porušuji a okurku i sýr si do salátu strouhám na hrubém struhadle. Nějak mi to víc chutná, když je salát takový spojitý, než když jsou tam jenom kousky plovoucí v zálivce.
- Zakapeme olejem a zalijeme 1 hrníčkem vody, ve které jsme dobře rozpustili sůl, cukr a ocet.
- Podle chuti přidáme černé nebo zelené olivy.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.