Balkánský salát

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1168 KJ
tuky
20 g
sacharidy
15 g
cukry
11 g
bílkovina
8 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
sůl
1 g
draslík
661 mg
vápník
253 mg
fosfor
69 mg
hořčík
52 mg
cholesterol
43 mg
sodík
17 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 5 rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 zelená paprika
  • 100 g balkánského sýra
  • 50 g oliv
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžičky cukr moučka

Postup:

  1. Zeleninu nakrájíme na kousky a smícháme s kousky balkánského sýru. S oblibou tento standart porušuji a okurku i sýr si do salátu strouhám na hrubém struhadle. Nějak mi to víc chutná, když je salát takový spojitý, než když jsou tam jenom kousky plovoucí v zálivce.
  2. Zakapeme olejem a zalijeme 1 hrníčkem vody, ve které jsme dobře rozpustili sůl, cukr a ocet.
  3. Podle chuti přidáme černé nebo zelené olivy.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.