Penne Putanesca

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Chuťově báječné těstoviny ze základních surovi, staňte se Italem během pár minut a okouzlete drahou polovičku nebo rodinu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1543 KJ
sacharidy
64 g
bílkovina
14 g
tuky
4 g
vláknina
4 g
cukry
2 g
draslík
1,731 g
lepek
1 g
vápník
387 mg
fosfor
242 mg
hořčík
87 mg
železo
9 mg
cholesterol
8 mg
mangan
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g penne
  • 4 ančovičky
  • 2 lžíce kapary
  • 2 lžíce černých oliv
  • 2 lžíce zelených oliv
  • 2 stroužky česneku
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 400 g Cherry rajčat (nebo Sugo pomodor)
  • 2 chilli papričky

Postup:

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme.
  2. Vhodíme těstoviny do vařící vody a vaříme 6-8 minut nebo dle návodu na obalu.
  3. Do olivového oleje vhodíme rozmáčknutý česnek a ančovičky, po cca 1 minutě restování přidáme peperoncini neboli chilli papričku a kapary.
  4. Po další minutě restování na středním plameni přidáme cherry rajčátka překrájená na půly nebo čtrvrtky – dle velikosti.. a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě.
  5. Přidáme černé popřípadě i zelené olivy bez pecky.
  6. Těstoviny uvařené al dente smícháme v pánvi s připraveným ragů a podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme nasekanou petrželku (nemusí být) a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.