Boloňská omáčka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2426 KJ
- tuky
- 42 g
- bílkovina
- 17 g
- sacharidy
- 11 g
- cukry
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 488 mg
- fosfor
- 158 mg
- vápník
- 93 mg
- hořčík
- 54 mg
- sodík
- 25 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 2 cibule
- 600g mletého masa( nejlepší smíchat hovězí s vepřovým)
- 0,4 litr červeného vína
- 2 větší mrkve
- 3 stroužky česneku
- Bazalka
- 250g konzervovaných rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- Bujón ( vaničku)
- 2 bobkový listy
- Sůl
- Pepř
- 70 g rajčatovýho protlaku
Postup:
- Takže mleté maso si dochutíme .
- mrkev,cibuli si nakrájíme na menší kousky.
- A dáme osmahnout na olivový olej.
- Po orestovaní přidáme mleté maso.
- Po chvíli přidáme rajčatový protlak.
- A restujeme .
- Po chvíli přilijeme víno.
- Přidáme konzervované rajčata ( přes síto)
- 2 bujóny,tymian,bobkový list a za občasného míchání a podlevanim vína vaříme až do zhoustnutí omáčky a změknutí masíčka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Trhané vepřové maso s fazolemi
Vichyssoise
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.