Ratattouile
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3387 KJ
- sacharidy
- 94 g
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 31 g
- cukry
- 24 g
- vláknina
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sůl
- 5 g
- draslík
- 2,353 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 559 mg
- vápník
- 484 mg
- hořčík
- 203 mg
- cholesterol
- 48 mg
- sodík
- 36 mg
- železo
- 11 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 2 cuketky
- 1 lilek
- 400 g drcená rajčata v konzervě
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 20 g máslo
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- lžička třtinového cukru
- olivový olej
- rozmarýn
- tymián
Postup:
- Lilek a cuketu odkrojíme na koncích a nakrájíme na větší kostky - nesmícháváme.
- Papriku na přibližně stejně velké jak předchozí, cibuli na klínky a česnek nasekáme na drobno.
- Nejprve na pánvi , na středním ohni opečeme lilek, olejem příliš nešetříme, protože lilek olej do sebe nasákne. Poté co je lilek opečený do zlatova, osolíme a opepříme jej,vyjmeme a odložíme stranou.
-
Do pánve dolijeme trochu olivového oleje, rozpálíme a opečeme na něm papriky, osolíme, opepříme a opět je odděláme stranou..následně opakujeme s cuketou..i cibulí.
-
U česneku stačí do sklovata, aby se nepřipálil a nezhořkl.
- Přidáme rajčata a chvilku podusíme.. vrátíme do pánve ostatní opečenou zeleninu, přidáme bylinky (já dávám rozmarýn a tymián, někdo bazalku, někdo provensálské) společně chvilku podusíme, ochutnáme a popřípadě přidáme špetku soli, pepře nebo srazit kyselost rajčat malou lžičkou třtinového cukru(nechceme ratattoulie sladké) a máme připraveno.
- Skvělý způsob podávání je s opečenou bílou bagetkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.