Jáhlová kaše
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1264 KJ
- sacharidy
- 27 g
- tuky
- 16 g
- cukry
- 14 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- draslík
- 388 mg
- vápník
- 305 mg
- fosfor
- 243 mg
- sodík
- 148 mg
- cholesterol
- 48 mg
- hořčík
- 32 mg
Ingredience
- 1 l mléka
- 200 g jahel
- špetka soli
- lžíce cukru
- 60 g másla
- skořice
- Jáhly propláchneme a co je důležité: dvakrát spaříme vodou, aby kaše nebyla hořká.
- Do studeného mléka nasypeme jáhly, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut. Spíše než míchání se jedná o převracení jahel vařečkou, abychom zrníčka nerozmačkali.
- Rozdělíme na 4 talíře, omastíme máslem, posypeme skořicí a případně cukrem.
- Přidáváme-li do kaše sušené ovoce a oříšky, přihodíme je do kastrolu asi 10 minut před dovařením.
Jáhlová kaše mi nejvíc chutná s ovocnou omáčkou, kterou připravuji z mraženého ovoce. Mražené maliny (například) dáme do kastrolku, podlijeme troškou vody a pocukrujeme. Promícháváme, dokud nejsou maliny rozmrazené. Bokem si ve vodě v hrníčku rozpustíme lžíci vanilkového pudinku nebo škrobu a jakmile budou maliny vřít, zahustíme je pudinkem/škrobem. Když začne směs probublávat, vypneme sporák a můžeme servírovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Znojemská hovězí pečeně
Hřejivá veganská dýňová polévka
Rybí krokety
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.