Špecle na smetaně se slaninou a salámem junior

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Naše vynikající rychlovka, když doma zrovna není pořádný kus masa
Suroviny si nakrájíme na kostičky.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3308 KJ
tuky
60 g
sacharidy
37 g
bílkovina
20 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
6 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
sodík
428 mg
draslík
245 mg
fosfor
148 mg
vápník
61 mg
cholesterol
57 mg
hořčík
33 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g špeclí (těstovin)
  • 200 g slaniny
  • 200 g salámu junior
  • 200 ml smetany (stačí 11%)
  • 150 ml vývaru (nebo bujon)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 jarní cibulka
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka červené papriky

Postup:

  1. Uvaříme si ve vroucí vodě špecle (podle návodu).
  2. Špecle zcedíme a necháme na straně okapat (můžeme do špeclí zamíchat 1 lžíci oleje, aby se nám neslepily).
  3. Cibuli, slaninu, salám a jarní cibulku si nakrájíme na kostičky.
  4. Na rozehřátou pánev si dáme rozpustit 1 lžíci másla a 2 lžíce oleje.
  5. Do něj dáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
  6. Až bude cibulka měkká, tak do ní nasypeme slaninu a salám.
  7. Až se suroviny do zlatova orestují, přidáme špetku papriky a zalijeme 150ml vývaru.
  8. Necháme cca 4 minutky spojit a potom vložíme ke všem surovinám scezené špecle.
  9. Dochutíme, důkladně promícháme a přidáme 2 lžíce citrónové šťávy.
  10. Opětovně promícháme a poté zalijeme smetanou a přidáme nakrájenou jarní cibulku.
  11. Zase promícháme a necháme smetanu cca 1-2 minuty probublat.
  12. Zamícháme a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.