Špecle na smetaně se slaninou a salámem junior
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3308 KJ
- tuky
- 60 g
- sacharidy
- 37 g
- bílkovina
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 428 mg
- draslík
- 245 mg
- fosfor
- 148 mg
- vápník
- 61 mg
- cholesterol
- 57 mg
- hořčík
- 33 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g špeclí (těstovin)
- 200 g slaniny
- 200 g salámu junior
- 200 ml smetany (stačí 11%)
- 150 ml vývaru (nebo bujon)
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 jarní cibulka
- Sůl
- Pepř
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- Špetka červené papriky
Postup:
- Uvaříme si ve vroucí vodě špecle (podle návodu).
- Špecle zcedíme a necháme na straně okapat (můžeme do špeclí zamíchat 1 lžíci oleje, aby se nám neslepily).
- Cibuli, slaninu, salám a jarní cibulku si nakrájíme na kostičky.
- Na rozehřátou pánev si dáme rozpustit 1 lžíci másla a 2 lžíce oleje.
- Do něj dáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
- Až bude cibulka měkká, tak do ní nasypeme slaninu a salám.
- Až se suroviny do zlatova orestují, přidáme špetku papriky a zalijeme 150ml vývaru.
- Necháme cca 4 minutky spojit a potom vložíme ke všem surovinám scezené špecle.
- Dochutíme, důkladně promícháme a přidáme 2 lžíce citrónové šťávy.
- Opětovně promícháme a poté zalijeme smetanou a přidáme nakrájenou jarní cibulku.
- Zase promícháme a necháme smetanu cca 1-2 minuty probublat.
- Zamícháme a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Gratinovaná brokolice se sýrem
Čokoládové hvězdičky
Pečené vepřové maso se špenátem
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.