Krtkův dort na plech
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3678 KJ
- sacharidy
- 97 g
- tuky
- 46 g
- cukry
- 34 g
- bílkovina
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 622 mg
- fosfor
- 217 mg
- vápník
- 175 mg
- hořčík
- 91 mg
- sodík
- 57 mg
- cholesterol
- 51 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 320 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 200 ml oleje
- 180 g cukru
- 3 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 250 g plnotučný tvaroh
- 250 ml smetana (33%)
- 2 zakysané smetany (celkem 400 g)
- vanilkový cukr
- 1 čokoládu na vaření
- 250 ml mléka
- 50 g Vanilkového pudinku (v prášku)
- 3 lžíce cukru
- 4 ks banánu
Těsto:
Krém:
Vanilkový pudink:
Postup:
-
Nejdříve si uděláme podle návodu hustší pudink a necháme pořádně vychladnout.
-
Připrava těsta
- Oddělíme si žloutky od bílků.
- Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko.
- Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta.
- Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
- Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
- Upečený korpus necháme vychladnout.
-
Příprava krému
- V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou.
- Potom do směsi po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (aby nám krém držel), na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr.
- Nakonec si vyšleháme smetanu a zašleháme ji do krému.
- Klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
- Příprava dortu
- Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici - to aby se nám buchta dobře dlabala.
- Vezmeme vydličku a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, né až na plech!
- Vydlabané kousky schováme bokem do misky a připravíme si stracciatelový krém.
- Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty.
- Na banány rozetřeme krém.
- Navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
- Hotovo, už jen dát do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dhal z červené čočky
Buchtičky s krémem
Tvarohový dort s malinovým coulis
Šoulet s trhaným kachním masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.