Buchtičky s krémem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3670 KJ
- sacharidy
- 116 g
- tuky
- 36 g
- cukry
- 23 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 452 mg
- fosfor
- 338 mg
- vápník
- 269 mg
- cholesterol
- 131 mg
- sodík
- 131 mg
- hořčík
- 61 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 150 ml mléka
- 150 g rozpuštěného másla
- 50 g cukru
- 20 g droždí
- 1 vejce
- sůl
- kůra z citronu
- 600 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- trocha cukru (dle chuti)
- trochu rumu (dle chuti)
Buchtičky:
Krém:
Buchtičky:
- Droždí nadrobíme do hrnku, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme polovinou mléka a necháme na teple vzejít kvásek.
- Pokud máme robot, do jeho mísy si nasypeme mouku, kterou osolíme špetkou soli a nastrouháme do ní citronovou kůru a necháme promíchat. Pokud robot nemáme, nezbývá nám než míchat ručně :).
- Za stálého, pomalého míchání postupně přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce a dvě třetiny rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
- Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál, propracujeme a tvoříme z těsta hádky, ze kterých cukrářskou kartou, nebo třeba tupou stranou nože krájíme malé, stejné buchtičky, které vkládáme na vymaštěný plech těsně vedle sebe.
- Každou řadu ještě potřeme rozpuštěným máslem, aby se neslepily.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova.
Krém:
- 500 ml mléka přivedeme v kastrolu k varu a stáhneme plamen. Ve zbytku mléka rozšleháme pudinkový prášek. Ten vlijeme k mírně vařícímu mléku a dobře rozmícháme.
- Osladíme cukrem a stále mícháme ode dna - má tendenci se přichytávat.
- Jakmile zhoustne a začne probublávat, můžeme přilít kapku rumu a máme hotovo.
Buchtičky na talíři přelijeme krémem, dobrou chuť :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Vepřové na kmíně
Kmínová polévka
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.