Kachna se zelím a chlupaté knedlíky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2313 KJ
- sacharidy
- 99 g
- tuky
- 12 g
- bílkovina
- 10 g
- cukry
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 891 mg
- fosfor
- 138 mg
- hořčík
- 56 mg
- vápník
- 49 mg
- cholesterol
- 32 mg
- sodík
- 32 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 kachna domácí
- Sůl
- Kmín
- 1 jablko
- 1 pomeranč
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce oleje
- 1 sklenička sladkokyselého čeveného zakysaného zelí
- 1 malá cibule
- Olej
- 1 lžička cukru
- 1 malá brambora
- 400 g vařených brambor
- 200 g brambor (syrové)
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
Kachna
Zelí
Chlupaté knedlíky
Kachna
- Kachnu umyjeme, nasolíme, okmínujeme a dovnitř nacpeme jablko nařezané na větší kusy a pomeranč na stroužky
- Dáme do pekáče, přilejeme 2 dcl vody, kachnu zezhora potřeme rozmíchaným olejem s medem
- Pekáč přikrejeme víkem a strčíme do trouby - pečeme 2 hodiny na 80 stupňů
- Potom další 2 hodiny na 150 stupňů a poléváme štávou
- Nakonec odklopíme víko a při 200 stupňích pečeme ještě 20 minut, až má krásně zlatou barvu
Zelí
- Zelí dáme do hrnce a přilejeme 2 dcl vody
- Přidáme cukr a necháme vařit 30 minut
- Na pánvi si na oleji usmažíme na drobno nakrájenou cibuli a dáme jí do zelí
- Bramboru nastrouháme na jemno a taky dáme do zelí, tím se zahustí
- Vaříme tak 15 minut, aby se brambora uvařila
Chlupaté knedlíky
- 400 g brambor uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno do mísy
- Přidáme 200 g syrových na jemno nastrouhaných brambor
- Osolíme, přidáme vejce a mouku a propracujeme
- Děláme rukou větší kuličky a vaříme 12 minut - vaříme v hrnci s osolenou vodou
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.