Řezy z džusu
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1997 KJ
- sacharidy
- 53 g
- cukry
- 31 g
- tuky
- 26 g
- bílkovina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 116 mg
- fosfor
- 69 mg
- vápník
- 33 mg
- cholesterol
- 32 mg
- hořčík
- 21 mg
- sodík
- 15 mg
Ingredience
- 25 dkg moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1,25 dl oleje
- 1,25 dl mléka
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1,5 litrů pomerančového džusu
- 2 vanilkové pudinky
- 6 polévkových lžic cukru
- 300 ml džusu
- 750 ml šlehačky
- 3 stužovače šlehačky
- 4 balíčky dlouhých piškotů
- 100 g čokoládové polevy
- 3 lžíce rumu
Řezy
Náplň
Další suroviny
Postup:
-
Příprava korpusu na řezy
- Vyšleháme vajíčka s cukrem do tuha.
- Pomalu přiléváme olej a mléko.
- Přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Nakonec přimícháme polohrubou mouku.
- Dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C na 10 minut.
-
Připravíme si náplň:
- 1 litr pomerančového džusu vylejeme do hrnce a přidáme 2 pudinky a cukr.
- Pořád mícháme a přivedeme k varu a vypneme.
- Teď musíme míchat do vychladnutí.
- Když nám vystydne korpus, nalejeme na něj nápln.
- Potom si do misky nalejeme džus a přidáme půl hrnku rumu - záleží, jak to chcete mít silné.
- Vezmeme piškoty a namáčíme je a pokládáme šikmo na náplň.
- Ušleháme si šlehačku se stužovačem.
- Natřeme na piškoty.
- Nakonec polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Glazované cibulky
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Klasický sladký rohlík
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.